Goat Cheese-Apple-Walnut Pastry







Whipping up dishes with puff pastry is one of the easiest things in the somewhat intimidating world of cooking. Puff pastry is simple: once unrolled, it can be garnished with whatever is desired and/or at hand. Whether it's a pissaladière with glazed onions and black olives or pastry pockets packed with feta cheese, honey and rosemary - puff pastry is adaptable and versatile. 
In this particular recipe I decided to mix it up with goat cheese, apple slices and waluts. To finish it off I drizzled a blend of honey and vinegar on top. This combo makes for a great starter combined with a simple mâche salad.

Ingredients:
- 1 puff pastry sheet
- 250g goat cheese log
- 1 apple
- 2 handful walnuts
- 1 tbsp. balsamico vinegar
- 2 tbsp honey

Instructions:
1. Spread the pastry sheet on a baking tray and preheat the oven to 180 degrees.
2. Cut goat cheese into medium-sized slices and apple into very thin slices.
3. Evenly spread cheese and apple on the sheet. Sprinkle walnut on top.
4. Whisk honey with vinegar and drizzle on pastry.
5. Bake for 20-25 minutes until the pastry is golden brown and crisp.
Enjoy! 

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Mit Blätterteig können unglaublich tolle Rezepte gezaubert werden. Blätterteig ist sehr schlicht, aber ausgerollt kann er mit den passenden Zutaten in etwas unglaublich leckeres verwandelt werden. Ob es eine Pissaladière mit gedünsteten Zwiebeln und schwarzen Oliven oder Blätterteigecken mit Feta, Honig und Rosmarin sein soll - Blätterteig ist wandelbar und vielseitig.


Für dieses Rezept habe ich Ziegenkäse, Apfelscheiben und Walnüsse zusammengeworfen und mit einer Melange aus Honig und Essig gewürzt. Zusammen mit Feldsalat ist dies eine perfekte Kombi als Vorspeise!

Zutaten:
- 1 Rolle Blätterteig
- 250g Ziegenkäserolle
- 1 Apfel
- 2 handvoll Walnüße
- 1 EL Balsamico Essig
2 EL Honig

Zubereitung:
1. Rolle den Blätterteig auf ein quadratisches Backblech aus und heize den Ofen auf 180 Grad vor.
2. Schneide den Ziegenkäse in mittelgroße und den Apfel in hauchdünne Scheiben.
3. Lege die Käse- und Apfelscheiben gleichmäßig auf den Blätterteig und streue die Walnüsse obendrauf.
4. Verquirle Essig mit Honig und träufel die Mischung ebenmäßig auf die vorbereitete Tarte.
5. Backe die Tarte für 20-25 Minuten bis der Teig goldbraun ist.
Guten Appetit! 

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